Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z nakazami kulinarnymi ubogacona o DVD z wybranymi aspektami cyklu „Smaki polskie”. Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Hołubimy starą, dobrą polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babiny. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazuj emy, jak spożywa przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Król na pierwotnie 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki czy też warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Zobacz Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DV D - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty własne. Drobiowe ambrozje. Wolumen 5. Książka z rozkazami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z wzorami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu „Gusty własne”. Oprogramowanie poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Zalecamy starą, dobrą lokalną kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia rozkazy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Ilustrujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym pasie Europy. Odsłaniamy, na kształt konsumuje upitrasić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka faszerowana 4. Szyj gęsie faszerowane 5. Indor faszer owany 6. Kacze udo śliskie 7. Basen w potrawce 8. Basen zastępowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono

Smaki polskie. Kopystką rozlewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regułami kulinarnymi ubogacona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki lokalne”. Program zadedykowany własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Wyróżniamy starą, zjadliwą polską kuchnię. Chcemy ratować od momentu zapomnienia regulaminy naszych nestorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są prominentne w żadnym innym regionie Europy. Akcentujemy, jakże je przygotować. 1. Barszcz komuszy 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Egzaminowania USG w diagnostyce głębi abdominalnej i jelit Kwaśnica wskazywana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Gusty lokalne. Warzywne rozmaitości. Wolumin 1. Lektura z nakazami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z kodeksami kulinarnymi ubogacona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu „Gusty polskie”. Oprogramowanie święty własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, rzetelną naszą kuchnię. Chcemy Iniekcja ponadczasowej adolescencji uratować od zapomnienia przepisy naszych babki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są umiane w żadnym inn ym regionie Europy. Pokazujemy, jak je preparować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki wąskie i obszerne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z dyni

Gusty polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Wolumen 2. Książka z wzorami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu „Gusty polskie”. Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Awansujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babin. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wyobrażamy strawy regionalne takie, które nie są słynne w żadnym innym regionie Europy. Akcentujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kasz manny 5. Kuleb iak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką Dieta cukrzycowa jadłospis 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Dodaj komentarz